اسکنر

کاربرد انواع اسکنر

اسکنر چیست عکس کاور
اسکنر یک دستگاه الکتریکی است در انواع مختلف ، انوع اسکنر  اسناد مختلفی مثل متن، تصاویر و سایر موارد را خوانده و به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کند و این اسناد را به قالبی تبدیل می‌کند که با نرم‌افزارهای کامپیوتری می‌توانیم آنها را مشاهده و یا ویرایش کنیم. انواع مختلفی از اسکنرها با وضوح های متنوع در بازار وجود دارد.
اسکنر چیست دوم

تعریف انواع اسکنر

اسکنر وسیله‌ای الکترونیکی است که برای خواندن و تبدیل اسنادی مانند عکس ها، مجلات، پوسترها و تصاویر به کپی های دیجیتال برای نمایش، ویرایش و بایگانی استفاده می‌شود. نسخه‌های دیجیتال را می توان با استفاده از ابزارهای نرم افزاری مختلف تغییر داد. اکثر اسکنرها با استفاده از سیم‌هایی که به پورتی که به راحتی قابل دسترسی است به رایانه‌ها متصل می‌شوند. برخی از اسکنرهای مدرن نیز مجهز به بلوتوث و ویژگی‌های وایرلس هم هستند که دسترسی و انعطاف پذیری بیشتری دارند. انواع اسکنر ها در ارتباط با نرم افزارهای کاربردی کار می‌کنند. با نصب پلاگین‌های اسکن، می‌توان تصاویر را مستقیماً به برنامه های نرم افزاری وارد کرد. به عنوان مثال، با نصب یک افزونه برای Adobe Photoshop، کاربران می‌توانند تصاویر جدید را مستقیماً از اسکنر متصل به سیستم باز کنند.
 اسکنرهایی که معمولاً در ادارات استفاده می‌شوند اسکنرهای تخت یا فلت و اسکنرهای دستی هستند. اسکنرها امروزه از نظر طراحی تکامل یافته و از یک دستگاه با شارژ (CCD) یا یک سنسور تصویر تماسی (CIS) استفاده می‌کنند.

فهرست مطالب

اسکنر چطور کار میکند؟

بیشتر انواع اسکنر ها دارای سطح اسکن مسطح هستند زیرا آنها دستگاه‌های تخت هستند که عمدتاً برای اسکن مجلات، عکس ها و اسناد متعدد استفاده می شوند. علاوه بر این، از آنجایی که اکثر اسکنرهای تخت دارای پوششی هستند که بالا می‌رود، می‌توانند کتاب ها و سایر چیزهای سنگین را اسکن کنند. اسکنر فیدر نوع دیگری از اسکنر است که فقط قادر به پذیرش اسناد کاغذی است. اگرچه اسکنرهای فیدر دار قابلیت اسکن کتاب‌ها را ندارند، برخی از مدل‌های آن‌ها دارای ویژگی تغذیه‌کننده خودکار اسناد (ADF) هستند که به صفحات مختلف اجازه می‌دهد به ترتیب اسکن شوند.
اسکنر با برنامه های نرم افزاری کامپیوتری برای اجرای وظایف تعامل دارد. داده های اسکنر به این برنامه ها وارد می شود. اکثر اسکنرها حاوی نرم افزار اسکن اولیه هستند که کاربران را قادر می سازد تا اسکن ها را پیکربندی، شروع و وارد کنند. همچنین اسکنرها می توانند تصاویر اسکن شده را مستقیماً از طریق نرم افزارهای مختلف وارد کنند. نرم افزار این کار را با اسکن پلاگین های نصب شده کامپیوتر انجام می دهد. برای مثال، اگر یک پلاگین اسکنر برای Adobe Photoshop نصب شده باشد، کاربران می توانند مستقیماً از اسکنر پیوند داده شده عکس های جدید ایجاد کنند.
اگرچه برخی از برنامه ها مانند OmniPage و Acrobat می‌توانند متن اسکن شده را شناسایی کنند، تصاویر اسکن شده را نیز می توان با فتوشاپ ویرایش کرد. این توسط یک فناوری انجام می شود که به عنوان تشخیص کاراکتر نوری (OCR) شناخته می شود. نرم افزار اسکن که شامل تشخیص نوری کاراکترها می شود، این قابلیت را دارد که اسناد متنی اسکن شده را به متن دیجیتال به شکلی که با کمک یک واژه پرداز قابل مشاهده و تغییر است، تبدیل کند. برخی از برنامه های OCR همچنین دارای قابلیت تصویربرداری از صفحه و قالب بندی متن هستند که منجر به امکان تولید نسخه های الکترونیکی اسناد فیزیکی می شود. اسکن همچنین قابل اعتمادترین و مقرون به صرفه ترین روش ارائه تصاویر در دنیای انتقال الکترونیکی داده است.

تاریخچه اسکنر

اسکنرهای مدرن تکامل دستگاه‌های اولیه تله عکاسی و فکس هستند. پانتلگراف (pantelegraphy) اولین وسیله‌ای بود که در دهه 1860 به صورت تجاری مورد استفاده قرار گرفت. ظرفیت انتقال دستخط، امضاها یا نقاشی‌ها را در محدوده‌ای تا 150×100 میلی‌متر داشت.
اولین اسکنر ساخته شده برای استفاده با کامپیوتری که امروزه آن را می‌شناسیم توسط تیمی به رهبری Russell A. Kirsch در اداره ملی استانداردهای ایالات متحده در سال 1957 ایجاد شد. اولین تصویری هم که اسکن شد، تصویری از پسر 5 ساله کرش بود. ابعاد × 5 سانتی متر و وضوح 176×176 پیکسل.
اولین تصویر اسکن شده دنیا
اولین تصویر اسکن شده که متعلق به پسر Russell A. Kirsch است

طرز کار اسکنر چگونه است

نسخه‌های مختلف شرکت‌های متفاوت ممکن است تغییرات جزئی در طرز کار و طراحی داشته باشند، اما روش کار پایه تمام اسکنرها یکسان است.
سند روی اسکنر قرار می‌گیرد و درب آن بسته می‌شود و پس از آن از یک منبع نور برای روشن کردن سند از زیر استفاده می‌شود. سپس یک سر اسکن که از آینه، لنز، فیلتر و آرایه CCD (دستگاه متصل به شارژ) تشکیل شده است با کمک یک تسمه و یک موتور پله‌ای (استپر موتور ) در سراسر سند حرکت می‌کند. یک تثبیت کننده برای ثابت نگه داشتن سر اسکن استفاده می‌شود. Pass به این معنی است که سر اسکن یک اسکن کامل از کل سند را تکمیل کرده است. سپس تصویر سند توسط یک آینه زاویه دار روی آینه ثانویه دیگری منعکس می‌شود. آینه ثانویه تصویر را روی یک لنز منعکس می‌کند. لنز تصویر را از طریق یک فیلتر روی آرایه CCD متمرکز می‌کند. آرایش لنز و آرایه CCD ممکن است در هر اسکنر متفاوت باشد. اکثر اسکنرها از روش سه pass استفاده می‌کنند که در آن فیلترهای رنگی مختلف (قرمز، سبز یا آبی) بین لنز و آرایه CCD برای تولید تصویر استفاده می‌شود. پس از تکمیل هر سه پاس، نرم افزار هر سه تصویر فیلتر شده را در یک تصویر تمام رنگی مونتاژ می‌کند.
طرز کار اسکنر

کاربرد اسکنر چیست؟

کپی کردن

از اسکنرها می‌توان برای تهیه چندین کپی از یک سند فیزیکی مانند بروشور، پوستر، کاتالوگ و …. استفاده کرد.

آرشیو کردن

یکی از کاربردهای محبوب اسکنرها برای بایگانی کردن است. اسناد فیزیکی را می‌توان برای حفظ و نگهداری؛ اسکن و به صورت دیجیتال ذخیره کرد.

به اشتراک گذاشتن عکس

عکس‌هایی که با دوربین‌های قدیمی و سنتی گرفته شده اند را می‌توان اسکن کرد تا به صورت دیجیتالی با دوستان و خانواده از طریق اینترنت به اشتراک گذاشته شوند.

تحقیق

اسکنرها برای اهداف تحقیقاتی نیز مفید هستند. اسناد مربوطه را می‌توان برای ارجاع در آینده در صورت لزوم اسکن کرد.

قابلیت حمل

 اسکنرهای قابل حمل به دلیل کوچک بودن و حمل آسان انعطاف پذیری را فراهم می‌کنند. اسکنرهای قابل حمل در دیجیتالی کردن اسناد، اسکن تصاویر و ساخت PDF بسیار خوب هستند.

انواع اسکنر

 اسکنرها در انواع مختلفی طراحی و تولید شده اند که در زیر به رایج ترین آنها اشاره می‌کنیم:

اسکنر درام Drum

اسکنر درام صفحه اسکن شده را در اطراف یک درام برای اسکن سریعتر می چرخاند. این دستگاه به جای یک دستگاه شارژی که در اسکنرهای تخت استفاده می شود، با یک لوله فتومولتیپلایر اسکن می کند. اسکنرهای درام از لامپ های فتو ضربی استفاده می کنند که بیش از حد به نور حساس هستند. تصویر بر روی لوله شیشه‌ای موجود در اسکنر نصب می‌شود و هنگامی که اسکن شروع می‌شود، نور در بالای تصویر حرکت می‌کند در حالی که لوله‌های فتو ضرب‌کننده (PMT) انعکاس آن را می‌گیرند و آن را پردازش می‌کنند. اسکنرهای درام عموما به خاطر وضوح بالای خود شناخته می شوند.

کاربرد اسکنر

اسکنر تخت Flat

این رایج ترین نوع اسکنر نوری است که به راحتی در بازار موجود است. اسناد با بلند کردن روکش روی سطح صاف قرار می گیرند و پس از قرار دادن اسناد درب آن بسته می شود. کار با آن آسان و کاربر پسند است. می توان از آن برای اسکن طیف گسترده ای از اسناد مانند کتاب ها، مجلات و تصاویر استفاده کرد. برخی از اسکنرهای تخت مجهز به فناوری‌های بلوتوث یا بی‌سیم و همچنین فیدرهای خودکار هستند که این فرآیند را آسان و ساده می‌کند.

کاربرد اسکنر 2

اسکنر شیت فد Sheetfed

ویژگی اصلی اسکنرهای ورقی این است که به طور خاص برای کنترل ورق های شل طراحی شده اند. این اسکنرها در اسکن حجم عظیمی از صفحات کاغذ عالی هستند. آنها معمولاً کمی کوچکتر از اسکنرهای فلت هستند و وضوح تصویر کمتری دارند. آنها عمدتاً توسط مشاغل و اداراتی که فضای محدودی دارند استفاده می شوند. اسکنرهای Sheetfed از نظر وزن و اندازه کاغذ (صفحه در دقیقه) سریع هستند. آنها مجهز به یک سینی تغذیه هستند که به طور خودکار وارد اسکنر می شود.

اسکنر شیت فد 2

اسکنر دستی

این یک دستگاه دستی قابل حمل است که مشابه یک اسکنر تخت کار می کند. به جای درج سند همانطور که در حالت تخت انجام می شود، در اینجا اسکنر روی سند کشیده می شود تا اسکن شود. اسکنرهای دستی به اسکنرهای تخت ترجیح داده می شوند زیرا بسیار جمع و جور هستند، استفاده از آنها آسان است و انعطاف پذیری بیشتری را ارائه می دهند. آنها عمدتاً در فروشگاه ها و انبارها برای ارزیابی کالاها از طریق اسکن بارکد استفاده می شوند.

اسکنر دستی چیست

اسکنر 3D سه بعدی

اسکنرهای سه بعدی کمی متفاوت از اسکنرهای سنتی هستند زیرا اندازه گیری نقطه فاصله را از یک جسم واقعی جمع آوری کرده و آنها را به یک شی سه بعدی مجازی ترجمه می‌کنند.

این اسکنرها از فناوری های مختلفی مانند لیزر، نور ساختاریافته یا time-of-flight برای اندازه گیری فاصله بین اسکنر و نقاط سطح جسم استفاده می‌کنند. سپس داده‌های به دست آمده توسط نرم افزارهای تخصصی پردازش می‌شوند تا یک مدل سه بعدی دقیق ایجاد شود. اسکن سه بعدی طیف وسیعی از کاربردها در صنایعی مانند تولید، مراقبت های بهداشتی، معماری و سرگرمی دارد. از جمله مزایای دیگر، امکان نمونه‌سازی سریع، مهندسی معکوس، کنترل کیفیت و تجربه‌های آزمایش مجازی را فراهم می‌کند.

اسکنر سه بعدی چیست

کدام مشاغل به اسکنر نیاز دارند؟

 

 مشاغلی که به اسکنر نیاز دارند

  نیاز به اسکن برای:

 بانک ها

 اسکن مدارک وام و اظهار نامه ها

موسسه های آموزشی

 پاسخ برگه های امتحانی و تست ها

شرکت های بزرگ

 مدارک و سوابق کارمندان

فروشگاه ها

 اسکن بارکد و QR code

کتاب فروشی ها

 اسکن مجلات، کتاب، آثار هنری و عکس

املاکی ها

 اسکن اسناد ملک و قرارداد مشتریان

حسابداران 

 اسکن اسناد و فایل ها به خصوص KYC

بیمارستان

 اسکن سوابق بیماران

عکاس ها

 اسکن اسلاید، عکس و نگاتیو

هنرمندان

 اسکن آثار هنری ( اسکچ، نقاشی و طراحی ها)

  

 

نحوه انتخاب اسکنر مناسب

خرید اسکنر برای اولین بار ممکن است گیج‌کننده باشد، به خصوص زمانی که برای سهولت حمل، ریتم تند زندگی‌های امروزه و …. قصد خرید اینترنتی داریم.وقتی صحبت از لوازم الکترونیکی می‌شود، عملکرد آن وسیله یک فاکتور بسیار مهم است. عملکرد و کارایی یک اسکنر را می‌توانید با در نظر گرفتن: دارا بودن حداقل رزولوشن 200dpi تا 660dpi،  قابلیت اسکن رنگی یا فقط سیاه و سفید، سرعت اسکن؛ یعنی اسکنر چند صفحه در دقیقه اسکن می‌کند و … بررسی کنید. نکته کلیدی این است که از قبل از نیازها و بودجه خود آگاه باشید تا خرید درستی انجام دهید. چند فاکتور اساسی وجود دارد که زمان انتخاب اسکنر باید به آنها توجه کنید:

نوع اسکنر

انواع اسکنر بر اساس نیاز و کاربردهای مختلف کاربر طراحی شده اند، بنابراین باید از قبل از نیاز خود آگاه باشید. اسکن کتاب نیاز دارید؟ اسکن نقشه؟ اسکن تعداد بالاو انبوه؟ اسکن مدارک و کارت های ضخیم؟ برخی از انواع متداول اسکنرها عبارتند از: اسکنر تخت یا فلت، ورقه ای، نگاتیو، عنبیه، بارکد و اثر انگشت و … .

سرعت اسکنر

اینکه اسکنر قابلیت اسکن چند برگ در دقیقه را دارد که همان سرعت اسکنر محسوب میشود؛ مهم است. به طور کلی یک اسکنر سنگین برای استفاده اداری و تجاری و یک اسکنر تخت ساده برای مصارف خانگی و سایر اهداف تولید شده اند.

سایز کاغذ اسکن

 قبل از خرید اسکنر، حتما سازگاری سایز کاغذ قابل اسکن (A3 ,A4) دستگاه اسکنر مد نظر و سند مورد اسکن خود را بررسی کنید.

رزولوشن و وضوح اسکن

در نظر داشته باشید که برای اسکن‌های با کیفیت بالا ،باید اسکنرهایی را انتخاب کنید که با وضوح بالا کار کنند، به خصوص اگر هدفتان اسکن عکس است.

قابلیت اتصال اسکنر

 اکثر اسکنرها با WIFI سازگار هستند و با USB تغذیه می‌شوند تا انتقال فایل ها به سادگی انجام شود.

انواع مختلفی از روش‌های اتصال اسکنر که معمولا استفاده می شود:

1. USB (Universal Serial Bus): این محبوب ترین نوع اتصال اسکنر است زیرا امکان نصب آسان plug-and-play روی سیستم را فراهم می‌کند. اسکنرهای USB در دو نوع سیم دار و وایرلس عرضه می‌شوند.

2. Wi-Fi (Wireless Fidelity): اسکنرهای وای فای امکان ارتباط بی سیم با یک کامپیوتر یا شبکه را فراهم می‌کنند و نیاز به اتصال فیزیکی را از بین می‌برند. آنها به ویژه برای اسکن اسناد از چندین مکان در یک دفتر یا خانه مفید هستند.

3. اترنت: اسکنرهای اترنت مستقیماً با استفاده از کابل اترنت به شبکه متصل می شوند و امکان انتقال داده با سرعت بالا و ادغام آسان در زیرساخت شبکه را فراهم می‌کنند.

4. بلوتوث: اسکنرهای بلوتوث امکان ارتباط بی سیم با دستگاه های سازگار مانند گوشی های هوشمند، تبلت ها و لپ تاپ ها را فراهم می کنند و برای کسانی که نیاز به اسکن اسناد در حال حرکت دارند بسیار مفید هستند.

5. فایر وایر (IEEE 1394): اسکنرهای فایروایر سرعت انتقال داده با سرعت بالا را ارائه می‌دهند و معمولاً در محیط های حرفه‌ای مانند استودیوهای طراحی گرافیک و چاپخانه‌ها استفاده می‌شوند.

6. پورت موازی: اسکنرهای پورت موازی از اتصال موازی برای انتقال داده بین اسکنر و رایانه استفاده می‌کنند، اما به دلیل استفاده گسترده از USB و سایر فناوری های جدیدتر، کمتر  استفاده می‌شوند.

پارامترهای مهم اسکنر

فروشگاه پیشرو گستر انواع اسکنر ایویژن، کانن، فوجیتسو، کداک و پلاستک را با بهترین قیمت برای شما تامین و ارائه کرده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *