اسکنر, وبلاگ مقالات

اسکنر چیست ؟ بررسی کامل انواع اسکنر و راهنمای خرید

اسکنر چیست؟ بررسی کامل انواع اسکنر و راهنمای خرید
حتما برای یک بار هم که شده اسکنرها را از نزدیک دیده و می‌دانید که چه کاری انجام می‌دهند. اما اینکه دقیقا چطور کار می‌کنند؟ چه انواعی دارند؟ برای خرید یک اسکنر به چه نکات و ویژگی‌هایی باید توجه کنیم؟ اسکنر چه فرقی با پرینتر دارد؟ و… در این مقاله برای شما به ساده ترین شکل ممکن پاسخ داده شدند. این مقاله یک راهنمای جامع و در عین حال ساده فهم برای رسیدن به پاسخ تمام سوالاتی است که درباره اسکنرها برای هرکسی پیش می‌آید. البته اگر قصد خرید اسکنر دارید؛ ضروری است که این اطلاعات را داشته باشید.
اسکنر چیکار میکنه 17

فهرست مطالب

تاریخچه اسکنر

اولین اسکنری که برای کار با کامپیوترها ساخته شد در دهه‌ی ۱۹۵۰ توسط فردی بنام Russell A. Kirsch در ایالات متحده طراحی و ساخته شد. این اسکنر نوع درام ( drum scanner.) بوده که در ادامه این نوع اسکنر را هم معرفی خواهیم کرد.
اولین تصویری هم که روی این اسکنر درام اسکن شد، یک عکس سیاه و سفید مربعی ۵ سانتی متری از پسر سه ماهه اقای Kirsch بود که به عنوان اولین عکس دیجیتالی که توسط یک اسکنر کامپیوتر گرفته شده است، اهمیت تاریخی دارد.
اولین اسکنر دنیا 14
سازنده اولین اسکنر
گرچه اسکنرهای دارم راه را برای توسعه و ساخت اسکنرهای پرسرعت و کاربردی امروزه خیلی هموار کردند و نقطه عطف تاریخ تصویربرداری دیجیتال هستند، اما امروزه بخاطر ابعاد بزرگ، گران و پیچیده بودن و سرعت  پایینشان دیگر مورد استفاده نیستند مگر برای کاربردهای خاص و حرفه ای برای داشتن رزولوشن خیلی بالا. (در ادامه رزولوشن اسکنرها را که پارامتر خیلی مهمی هم هست؛ تعریف می‌کنیم)

اسکنر چیست؟

خیلی ساده بخوایم تعریف کنیم: اسکنر مثل یه دستگاه فتوکپی کار می‌کنه ولی فرق خیلی خیلی مهم اینجاست که بجای کپی روی کاغذ، به صورت یک فایل دیجیتالی روی کامپیوتر اسناد و مدارک رو کپی و ذخیره می‌کنه. یعنی سند یا عکس ها رو به صورت فیزیکی میگیره و اونهارو به فایل دیجیتال توی کامپیوتر تبدیل می‌کنه.

طرز کار اسکنر

برای درک بهتر اینطور تصور کنید: اسکنر مثل دوربینی است که از سند شما عکس می‌گیرد. ولی اسکنر به جای فیلم، از یک سنسور برای گرفتن نور و تبدیل آن به تصویر دیجیتال استفاده می‌کند.
به زبان ساده اسکنر به این شکل کار می‌کند:
۱- وقتی آن را روشن می‌کنید یک منبع نور، ( که اغلب یک لامپ LED یا فلورسنت است) نور را  روی سند شما می تاباند. اینکه سند را کدام قسمت اسکنر می‌گذاریم به نوع اسکنر بستگی دارد که در ادامه توضیح داده می‌شود.
۲- یک نوع سنسور یا حسگر، مانند CCD (دستگاه همراه با شارژ) یا CIS (سنسور تصویر تماسی)، زیر سند قرار دارد. این سنسور نور منعکس شده از سند را می‌گیرد و نوعی تصویر دیجیتال ایجاد می‌کند.
۳- سایه‌ها و رنگ‌های مختلف روی سند، نور را به‌طور متفاوتی منعکس می‌کنند. حسگر اسکنر این تغییرات را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند و یک نسخه‌ی دیجیتالی از تصویر سند شما ایجاد می‌کند.
۴-  اسکنر سیگنال‌های الکتریکی که سنسور ایجاد کرده را به فرمت دیجیتالی که برای کامپیوتر قابل درک است تبدیل می‌کند.
۵-  در مرحله آخر با استفاده از نرم افزار اسکنر (برای هر اسکنر متفاوت و توسط شرکت سازنده درداختیار شما قرار داده میشود)، می‌توانید فرمت فایل (مانند JPG یا PDF) را انتخاب کرده و تصویر اسکن شده را در رایانه خود ذخیره کنید.

انواع اسکنر + مزایا و معایب هرکدام

طبیعتا به مرور زمان براساس نیازهای متعدد کاربران، انواع مختلفی از اسکنرها طراحی و تولید شده‌اند. ولی می‌دانیم در نهایت همگی قرار است نسخه دیجیتالی قابل ذخیره سازی و اشتراک گذاری از اسناد فیزیکی ما بسازند 
به صورت کلی انواع اسکنرها شامل:

اسکنر تخت یا مسطح (Flat)

اسکنرهای تخت مثل اسکنر FB5000 ساخت کمپانی معتبر ایویژن رایج ترین نوع اسکنرها هستند. برای اسکن اسناد یا عکس ها کافیست آنها را روی سطح شیشه‌ای قرار دهید.  این نوع اسکنرها بخاطر استفاده راحت و تطبیق پذیری بالا پیشنهاد عالی برای تمامی کاربران خانگی و حتی اداری (با حجم کاری پایین) هستند. اگر حجم کاری بالا دارید پس سرعت و اتوماسیون اداری درجه اهمیت بالاتری برای شما پیدا می‌کند و اسکنرهای شیت فید یا فیدر دارد انتخاب بهتری هستند.
اسکنر ایویژن مدل FB5000 دومین
مزایای اسکنر تخت
تطبیق پذیری: اسکنرهای تخت توانایی اسکن انواع مختلفی از اسناد و رسانه ها، از جمله عکس ها، نامه ها، قراردادها، کارت های ویزیت و حتی برخی کتاب‌ها را دارند. آنها همچنین می توانند طیف گسترده‌ای از اندازه‌ها را اسکن کنند، بسته به مدل اسکنر از کارت‌های ویزیت کوچک گرفته تا اسناد بزرگتر A3 .
کیفیت تصویر: اسکنرهای تخت معمولاً وضوح نسبتا خوب تا بالایی را ارائه می دهند و اسکن‌های واضح و دقیق را با بازتولید رنگ دقیق برای عکس ها و اسناد می‌گیرند.
سهولت استفاده: اکثر اسکنرهای تخت با رابط های ساده کاربر پسند هستند و کار با آنها را حتی برای افرادی که دانش فنی محدودی دارند آسان می‌کند. بسیاری از مدل‌ها یک عملکرد پیش‌نمایش ارائه می‌دهند تا اطمینان حاصل شود که قبل از ذخیره کردن، منطقه مورد نظر را به درستی ثبت می‌کنید.
نسبتاً مقرون به صرفه: در مقایسه با اسکنرهای تخصصی مانند اسکنرهای سه بعدی، تخت‌های مسطح معمولاً مقرون به صرفه‌تر هستند.
اندازه جمع و جور: اسکنرهای تخت اغلب کوچک هستند و فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند.
سازگاری گسترده با نرم افزار: آنها با گزینه‌های مختلف نرم افزار اسکنر برای استفاده ویژگی‌های اضافی مانند OCR (تشخیص کاراکتر نوری) برای تبدیل متن اسکن شده به فرمت های قابل ویرایش  هم کار می‌کنند.
معایب اسکنرهای مسطح
سرعت اسکن پایین تر: اسکنرهای تخت  کندتر از اسکنرهای شیت فید هستند، به خصوص برای حجم زیاد اسناد. چون باید هر سند را به صورت دستی در اسکنر قرار دهید..
اتوماسیون محدود: در مقایسه با اسکنرهای فیدر دار که تغذیه خودکار اسناد (ADF) دارند، آنها فاقد توانایی اسکن خودکار چندین صفحه متوالی هستند.
حجیم‌تر از اسکنرهای صفحه‌دار: برخی اسکنرهای مسطح حجیم‌تر از اسکنرهای شیت فید هستند و فضای بیشتری را اشغال کنند.
برای اقلام ضخیم یا شکننده ایده‌آل نیست: اسکن اسناد ضخیم مانند کتاب‌ها با صحافی‌های محکم یا مواد شکننده می‌تواند مشکل باشد یا به آیتم مورد اسکن شما آسیب برساند.
اسکن اشیاء سه بعدی محدود: در حالی که می‌توانید برخی از اشیاء سه بعدی مسطح را اسکن کنید، آنها برای گرفتن شکل سه بعدی کامل اشیاء پیچیده ایده آل نیستند.

اسکنرفیدر دار یا شیت فید (Sheetfed)

تصور کنید تعداد زیادی سند برای اسکن داریم. اینکه این اسناد را تک تک در اسکنر گذاشته و برداریم قطعا یک کابوس است! معنی واقعی اتلاف وقت و هزینه و هدر رفتن نیروی انسانی…. پس اسکنرهایی برای حجم کاری بالا داریم که بخاطر تکنولوژی خاصی که تغذیه کننده خودکار یا ADF نام دارند این کار را بصورت خودکار برای ما انجام می‌دهند. برای اسکن هم اسناد در قسمت سینی شکل این نوع اسکنرها قرار می‌گیرند. اسکنر C240 کنون یک نمونه از اسکنر های فیدر دار هستند.

اسکنر کانن مدل C240 تست چهارم
مزایای اسکنرهای فیدر دار

اسکن سریع: اسکنرهای Sheetfed در پارامتر "سرعت اسکن" چندین صفحه برتری قطعی دارند. آنها دارای یک تغذیه کننده خودکار اسناد (ADF) هستند که به طور خودکار صفحات را به داخل می‌کشد و در زمان شما در مقایسه با اسکنر تخت که هر سند باید تک تک روی اسکنر قرار بگیرد؛ صرفه جویی می‌کند.
اسکن با حجم بالا: ایده آل برای کاربرانی که نیاز به اسکن مقادیر زیادی از اسناد به طور منظم دارند. ADF امکان اسکن مداوم را بدون دخالت دستی فراهم می‌کند.
طراحی صرفه جویی در فضا: اسکنرهای شیت فد نسبت به نوع مسطح دارای ابعاد کوچک‌تری هستند که آنها را برای فضای محدود میز کار انتخاب خوبی می‌کند.
اسکن اسناد ضخیم: عضی مدل‌های اسکنر فیدر دار می‌توانند اسناد ضخیم‌تری مانند کاغذهای منگنه شده یا کتابچه‌ها را هم اسکن کنند، که قطعا اسکنشان برای اسکنرهای نوع فلت چالش‌برانگیز خواهد بود.

معایب اسکنر شیت فید

محدودیت اسکن نوع سند:  اسکنرهای شیت فید عمدتاً برای اسناد با اندازه و ضخامت استاندارد و خاصی طراحی شده اند. ممکن است برای اسکن عکس ها، مواد شکننده یا اشیاء با شکل عجیب مناسب نباشند. × شما نمی‌توانید شناسنامه و مدارک شناسایی و کارت های ملی و بانکی را با این اسکنر ها اسکن کنید  علت هم واضح است قسمت مسطحی وجود ندارد و اسناد باید در سینی قرار  بگیرند پس برای مدارک مناسب نیستند×
کیفیت تصویر پایین تر: در حالی که برخی از اسکنرهای فیدر دار وضوح خوبی ارائه می دهند، ممکن است به دلیل سرعت اسکن بالا و مکانیسم های جابجایی کاغذ، همان سطح از جزئیات و دقت گه اسکنر های تخت دارند را ارائه نکنند.
خطر گیر کردن کاغذ: بخاطر تغذیه خودکار، احتمال گیر کردن کاغذ، به خصوص در اسناد فرسوده یا دارای منگنه یا گیره کاغذ، وجود دارد.
محدودیت ظرفیت فیدر: ظرفیت ADF تعداد صفحاتی را که می توانید به طور مداوم اسکن کنید تعیین و محدود می‌کند. پس برای  تعداد اسکن بیشتر از ظرفیت فیدر اسکنر، باید فیدر را دوباره پر کنید.
هزینه بالاتر: به طور کلی، اسکنرهای شیت‌فید نسبت به اسکنرهای فلت گران‌تر هستند، به‌ویژه مدل‌هایی که فیدرهای با ظرفیت بالا و ویژگی‌های پیشرفته دارند.


به طور خلاصه:

اسکنرهای Sheetfed برای کاربرانی که سرعت و کارایی و حجم زیادی از اسناد برای اسکن دارند، عالی هستند. با این حال، ممکن است برای اسکن عکس‌ها، موارد شکننده یا نیاز به بالاترین کیفیت تصویر ایده آل نباشند. هنگام تصمیم گیری بین یک اسکنر فیدر دار و یک اسکنر مسطح، اولا بودجه و  دوم نوع غالب اسنادی را که از آنها استفاده می‌کنید، در نظر بگیرید.

اسکنر فیدر و فلت

حالا که با اسکنرهای فلت و شیت فید و مزایا و معایب هرکدام به تنهایی آشنا شدید؛ اسکنری را تصور کنید هم علاوه بر  داشتن واحد تغذیه کننده خودکار یا همان ADF، بخش فلت هم دارد! بله چنین اسکنرهایی با ترکیب مزایای هر دو مدل فلت و فیدر دار هم تولید شده اند تا کار اسکن را برای شما به آسان ترین شکل ممکن تبدیل کنند. اسکنر fi7260 فوجیتسو یک اسکنر فیدر و فلت محسوب می‌شود. در فروشگاه پیشرو گستر میتوانید با فیلتر نوع اسکنر به راحتی انواع مدل اسکنرهای فلت و فیدر را مشاهده و مقایسه کنید.

درواقع این اسکنرها همان شیت فد یا فیدر دارها هستند که قابلیت اسکن مسطح هم دارد. ایویژن و کداک این قابلیت را به صورت آپشنال در این مدل اسکنرهایشان تعبیه می‌کنند.

اسکنر فوجیتسو مدل FI-7260 چهارمین تست
مزایای اسکنرهای فیدر و فلت

بخاطر ترکیب این دو مدل اسکنر طبیعتا این اسکنرها هم تمامی مزایای اسکنرهای فلت و فیدر به تنهایی را ترکیب کرده اند و دارند. یعنی علاوه بر داشتن سینی تغذیه کننده خودکار اسناد و امکان اسکن پر سرعت و حجم اسکن بالا با قرار دادن اسناد در قسمت سینی اسکنر، در صورت نیاز به اسکن عکس یا هر نوع سندی با وضوح بالا، اسکن مدارک ( شناسنامه و کارت ملی و ...) از بخش فلت می‌توانید استفاده کنید.

معایب اسکنر فلت و فیدر

تنها مشکلی که می‌تواند برای شما قابل تامل باشد قیمت بالاتر این اسکنرها هستند. و گرنه با ترکیب امکانات یک اسکنر فیدر با یک اسکنر فلت قطعا یک اسکنر ایده آل دارید 🙂

اسکنر دستی قابل حمل (Handheld)

این اسکنرها همانطور که از اسمشان مشخص است کوچک و قابل حمل هستند. اسکنرهای قابل حمل مناسب کسانیست که بیرون از خانه نیاز به اسکن سریع دارند. به طور مثال اسکن کارت ویزیت، رسیدهای مالی و بانکی و …

اسکنر MiWand 2 Lite برند ایویژن که در تصویر رو به رو مشاهده می‌کنید؛ یک نمونه پرفروش و پرکاربرد اسکنرهای دستی است.

اسکنر دستی قابل حمل ایویژن 15
مزایای اسکنر دستی

کیفیت تصویر پایین: اسکنرهای دستی معمولاً وضوح و کیفیت تصویر پایین تری در مقایسه با اسکنرهای تخت یا فیدر دار دارند. این ممکن است برای ثبت اسناد اولیه قابل قبول باشد اما برای عکس‌های با وضوح بالا یا اسکن‌هایی که به جزئیات دقیق نیاز دارند ایده‌آل نیست.
تکنیک اسکن: استفاده از یک اسکنر دستی برای اطمینان از اسکن مستقیم و واضح نیاز به یک دست ثابت دارد. این می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص برای اسناد بزرگتر.
منطقه اسکن محدود: ناحیه اسکن یک اسکنر دستی معمولاً کوچکتر از یک اسکنر تخت است و اندازه اسنادی را که می توانید به طور همزمان اسکن کنید محدود می‌کند.
وابستگی به نرم افزار: اکثر اسکنرهای دستی برای پردازش تصویر، ذخیره و گاهی اوقات حتی شروع اسکن به نرم افزار متکی هستند.
برای اسکن انبوه مناسب نیستند: به دلیل زمان و تلاش مورد نیاز برای هر اسکن جداگانه، برای اسکن حجم زیادی از اسناد مناسب نیستند.

معایب اسکنر دستی

 محدودیت اسکن انواع مدیا: اسکنرهای شیت فید عمدتاً برای اسکن اسناد با اندازه و ضخامت استاندارد طراحی شده‌اند. ممکن است برای اسکن عکس‌ها، مواد شکننده یا اشیاء با شکل عجیب مناسب نباشند.
کیفیت تصویر پایین تر: در حالی که برخی از اسکنرهای فیدر دار وضوح خوبی ارائه می‌دهند، ممکن است به دلیل سرعت اسکن بالاتر و مکانیزم‌های جابجایی کاغذ، به همان سطح از جزئیات و دقت نوع فلت دست پیدا نکنند.
خطر گیر کردن کاغذ: با وجود مکانیزم تغذیه خودکار، احتمال گیر کردن کاغذ، به خصوص در اسناد فرسوده یا دارای منگنه یا گیره کاغذ، وجود دارد.
محدودیت ظرفیت فیدر: ظرفیت ADF، ماکزیمم تعداد صفحاتی است که می‌توانید در سینی قرار داده و به طور مداوم اسکن کنید و یک عدد مشخص و محدود است. اگر حجم اسکن شما بیشتر از ظرفیت فیدر باشد باید مکررا بعد از خالی شدن، فیدر را پر کنید.
هزینه بالاتر: به طور کلی، اسکنرهای شیت‌فید نسبت به مدل فلت گران‌تر هستند، به‌ویژه مدل‌هایی که فیدرهای با ظرفیت بالا و ویژگی‌های پیشرفته تری دارند.

اسکنر سه بعدی ۳D

بقیه اسکنرها فقط سطح شیء مورد نظر ما که غالبا اسناد و مدارک کاغذی هستند را اسکن می‌کنند. اما اسکنرهای سه بعدی با فناوری جذابی که دارند Shape  یا همان شکل سه بعدی را مورد اسکن قرار می‌دهند و آن را به یک مدل دیجیتال تبدیل می‌کنند. اینکه از چه فناوری هایی برای این کار استفاده می‌کنند را در مقاله ای جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم. کاربرد مهمی هم که دارند در زمنیه های طراحی و ساخت قطعات خاص فنی مهندسی، پروتز های دندانپزشکی، حفظ آثار باستانی و دنیای انیمیشن و جلوه های بصری است. در نظر داشته باشید که هزینه و پیچیدگی این اسکنرها بالاست.

اسکنر سه بعدی 16
مزایای اسکنر ۳D

اشیاء را ثبت و حفظ می‌کند:  این اسکنرها با ایجاد یک کپی دیجیتالی از یک شی؛ امکان حفظ و ارجاع در آینده را بدون نیاز به آیتم فیزیکی فراهم می‌کند. چه چیز از این شگفت انگیز تر!
ضبط اشیای پیچیده: برخلاف اسکن‌های دوبعدی سنتی، جزئیات و اشکال پیچیده اشیاء پیچیده را ثبت می‌کند.
کاربرد در زمینه‌های مختلف: در زمینه‌های مختلف مانند تولید، مراقبت‌های بهداشتی، باستان‌شناسی و جلوه‌های بصری برای طراحی، نمونه‌سازی، پروتز و آرشیو دیجیتال استفاده می‌شوند.
طراحی و توسعه بهبود یافته: نمونه سازی سریع، تکرار طراحی و مهندسی معکوس محصولات موجود را امکان پذیر می کند.
دسترس‌پذیری و اشتراک‌گذاری: مدل‌های دیجیتالی را می‌توان به راحتی به اشتراک گذاشت، ذخیره کرد و از راه دور به آنها دسترسی داشت. پس همکاری و تحلیل را تسهیل می‌کنند.

معایب اسکنر سه بعدی

هزینه:  بدیهی ست که اسکنرهای ۳ بعدی گران تر از بقیه مدل ها باشند. از مدل های دستی مقرون به صرفه گرفته تا اسکنرهای صنعتی سطح بالا.
پیچیدگی: کار با برخی از اسکنرهای سه بعدی، به ویژه مدل‌های با دقت بالا، می‌تواند به دانش فنی و تخصص نرم افزاری خاص نیاز داشته باشد.
محدودیت‌های اسکن: اندازه، بافت و رنگ شیء می‌تواند بر کیفیت اسکن تأثیر بگذارد. اجسام براق، تاریک یا شفاف ممکن است برای برخی از اسکنرها چالش‌هایی ایجاد کنند.
پردازش داده ها: داده‌های گرفته شده اغلب به فرآیندهای پس از پردازش در نرم افزار برای ادیت اسکن و ایجاد یک مدل سه بعدی کامل نیاز دارند.
دقت: سطوح دقت بسته به فناوری و تنظیمات اسکنر متفاوت است. اسکنرهای با دقت بالا معمولاً گران‌تر هستند.

ویژگی های مهم اسکنر

ویژگی اسکنر 1 1

قبل از انتخاب اسکنر پیشنهاد می‌کنیم با تمام پارامترهای مهم آنها آشنا باشید تا در مقابل گزینه و امکانات مختلف پیشنهادی فروشندگان مختلف گیج نشوید و بهترین انتخاب بر اساس نیاز شخصی‌تان را داشته باشید. اینجا به اختصار این ویژگی ها را نام برده و توضیح می دهیم. توصیه می‌کنیم برای اطلاعات کامل و دقیق تر، مقالات بخش ” پارامترهای مهم اسکنر”  سایت پیشروگستر را هم بخوانید. در این بخش هر پارامتر مهم اسکنر را به صورت مقاله‌ای جداگانه بررسی کرده‌ایم.

رزولوشن یا وضوح dpi

رزولوشن یا وضوح با واحد نقطه در هر اینچ (DPI) اندازه‌گیری می‌شود. عدد dpi اسکنر سطح جزئیات ثبت شده در یک اسکن را تعیین می‌کند.
DPI بالاتر منجر به تصاویر واضح تر با جزئیات بیشتر می‌شود، اما همچنین فایل های بزرگتری هم ایجاد می‌کند.

رنج رزولوشن اسکنر:
۳۰۰ DPI – مناسب برای بایگانی اسناد اولیه یا اشتراک گذاری وب.
۶۰۰ DPI – مناسب برای اسنادی با متن یا تصاویر کوچک که به جزئیات واضح نیاز دارند.
۱۲۰۰ DPI و بالاتر – ایده آل برای عکس‌های با کیفیت بالا یا اسکن اسناد حرفه ای که نیاز به جزئیات استثنایی دارد.

عمق رنگ یا عمق بیت اسکنر

به تعداد بیت‌های استفاده شده برای نمایش هر پیکسل در یک تصویر اسکن شده اشاره دارد.
عمق بیت بالاتر به رنگ‌های بیشتر و انتقال رنگ‌های نرم‌تر، به ویژه برای عکس‌ها مهم است.


رنج عمق بیت اسکنر:
۲۴ بیت (رنگ واقعی) – طیف گسترده ای از رنگ ها را برای اسکن عکس با کیفیت خوب ارائه می دهد.
مقیاس خاکستری (۱ بیتی) – مناسب برای اسناد سیاه و سفید که در آن رنگ ضروری نیست.

سرعت اسکن

بر حسب ثانیه در هر صفحه (ppm) برای اسکنرهای فیدر دار یا ثانیه در هر اسکن برای اسکنرهای مسطح اندازه‌گیری می‌شود.
اگر حجم زیادی از اسناد را به طور منظم اسکن می‌کنید. پارامتر “سرعت اسکن” بسیار اهمیت پیدا می‌کند و اسکن سریعتر باعث صرفه جویی در زمان شما می‌شود.

اندازه یا ناحیه اسکن

حداکثر اندازه سندی که اسکنر می‌تواند آن را مدیریت و اسکن کند. این ویژگی حتما در توضیحات مشخصه‌های اسکنر ذکر می‌شود : به عنوان مثال، A4، A3، لتر و … .
مطمئن شوید که اسکنر انتخابی شما می‌تواند اسنادی را که معمولاً اسکن می‌کنید در خود جای دهد.

تغذیه خودکار اسناد یا ADF

سیتسم ADF که در اسکنرهای شیت‌فید یا فیدر دار وجود دارد، به‌طور خودکار صفحات را برای اسکن مداوم به داخل می‌کشد و نیازی به نیروی انسانی برای جایگذاری تک تک اسناد به صورت دستی نیست. اسکنرهایی که  ADF دارند یک پارامتر دیگر به نام ظرفیت سینی یا ADF هم دارند که با توجه به تعداد اسکن روزانه خودتان باید در نظر داشته باشید. مخصوصا اگر با دسته‌های بزرگ اسناد سروکار دارید.
 پس در مقایسه با تغذیه دستی هر صفحه که در اسکنرهای تخت باید انجام شود، در زمان و تلاش صرفه جویی می‌کنید.

قابلیت اسکن دو رو

امکان اسکن هر دو طرف سند در یک زمان بدون نیاز به جابجایی دستی و برگرداندن آن سند که به آن Duplex Scan هم گفته می‌شود و با همین عنوان هم روی اسکنرها نوشته می‌شود.
این قابلیت زمان اسکن و مصرف کاغذ را در مقایسه با اسکن هر طرف به صورت جداگانه کاهش می‌دهد.

اتصال اسکنر به کامپیوتر

اکثر اسکنرها از طریق USB به کامپیوتر متصل می‌شوند، اما برخی از آنها اتصال Wi-Fi را هم برای اسکن بیسیم ارائه می‌دهند.
روش اتصالی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با سیستم و نیازهای شما مطابقت دارد.

نرم افزار اسکنر

نرم افزار اسکنر به شما امکان می‌دهد تنظیمات اسکن را کنترل کنید، اسکن‌ها را در مانیتور خود پیش نمایش کنید و آنها را در فرمت های مختلف (PDF، JPG و غیره) ذخیره کنید. نرم افزار و درایور های هر اسکنر معمولا توسط کمپانی سازنده اسکنرها ارائه و در سایتشان قابل دانلود و استفاده آسان هستند.

چک لیست مهم قبل خرید اسکنر

بیایید خلاصه و مفید بررسی کنیم قبل از خرید یک اسکنر چه چیزهایی را باید در نظر بگیریم. اول باید نیازسنجی کنیم تا بفهمیم دقیقا کدام مدل اسکنر مناسب کاربرد ماست و مهم تر از همه چه بودجه‌ای داریم و چه ویژگی‌ها و امکاناتی از اسکنرها را بطور قطعی نیاز داریم.

بررسی کامل انواع اسکنر و راهنمای خرید 1

۱- نیاز سنجی

  • می‌خواهید چه چیزی را اسکن کنید؟ اسناد، عکس، کتاب، اشیاء سه بعدی؟ برای هرکدام اسکنرهای مختلفی مناسب هستند.
  • چند وقت یکبار اسکن خواهید کرد؟ استفاده گاه به گاه دارید یا اسکن مکرر با حجم بالا؟
  • به چه کیفیت تصویری نیاز دارید؟ اسکن‌های با وضوح بالا برای استفاده حرفه‌ای به مشخصات متفاوتی نسبت به بایگانی اسناد کاغذی معمولی نیاز دارند.

۲- انتخاب نوع اسکنر

  • اسکنرهای تخت: همه کاره برای اسناد، عکس ها و برخی از اشیاء تخت. کیفیت تصویر خوب، کاربر پسند، اما کندتر از اسکنرهای فیدر برای اسکن با حجم بالا
  • اسکنرهای فیدر دار یا شیت فد:  با فناوری تغذیه خودکار اسناد (ADF)، برای اسکن حجم زیاد اسناد کارآمد است. سرعت اسکن بالایی دارد اما ممکن است عکس ها یا اسناد ضخیم را به خوبی مدیریت نکند.
  • اسکنرهای دستی: جمع و جور و قابل حمل برای اسکن اسناد یا رسید در حال حرکت. کیفیت تصویر پایین تر و ناحیه اسکن کوچکتر.
  • اسکنرهای سه بعدی:  میتوانید شکل سه بعدی اشیاء را ثبت کنید. گران و پیچیده هستند و برای کاربردهای خاص مانند طراحی یا چاپ استفاده می‌شوند.

۳- شناخت و بررسی مشخصه های مهم اسکنر

  • وضوح (DPI): عدد DPI بالاتر به معنای تصاویر واضح‌تر و طبیعتا اندازه فایل بزرگتر است. بر اساس نیازهای کیفیت خود انتخاب کنید (۳۰۰ DPI  مناسب برای استفاده عمومی، ۶۰۰ DPI برای جزئیات واضح، ۱۲۰۰ + DPI برای استفاده حرفه‌ای).
  • عمق رنگ (عمق بیت): بیت‌های بیشتر کیفیت رنگ بهتری را ارائه می‌دهند که برای عکس‌ها مهم است (۲۴ بیت واقعی رنگ) یا مقیاس خاکستری برای اسناد (۱ بیت).
  • سرعت اسکن: بر حسب ثانیه در هر صفحه (ppm) یا ثانیه در هر اسکن اندازه گیری می شود. اگر حجم زیادی را به طور منظم اسکن می کنید بسیار مهم است.
  • ناحیه اسکن: حداکثر اندازه سندی که اسکنر می تواند آن را مدیریت کند (به عنوان مثال، A4، لتر، A3 یا …). باید اطمینان حاصل کنید که اسکنر میتواند اسناد شما را در خود جای دهد.
  • ویژگی‌های خودکار: ویژگی‌هایی مانند ADF برای اسکنرهای ورق، قابلیت اسکن دوطرفه برای اسکن هر دو طرف، صاف کردن خودکار سند (وقتی کج میشوند) یا OCR (تبدیل متن) را  هم در نظر بگیرید.

۴- انتخاب نهایی اسکنر

بعد از به نتیجه رسیدن درباره ۳ مرحله قبل و مشخص کردن هریک، با در نظر گرفتن  چند مشخصه زیر؛ گزینه نهایی پیش رویتان است و با اطمینان خاطر می‌توانید از بهینه بودن خریدتان مطمئن شوید 🙂

  • روش اتصال اسکنر به سیستم: USB رایج ترین شکل کانکشن اسکنرهاست، اما Wi-Fi انعطاف پذیری اسکن بی سیم را ارائه می دهد.
  • سازگاری با نرم افزار: اطمینان حاصل کنید که اسکنر با نرم افزار دلخواه شما برای کنترل اسکن، پیش نمایش، و ذخیره فرمت ها (PDF، JPG و غیره) کار می کند.
  • قابلیت حمل: اگر در حال حرکت و بیرون از خانه نیاز به اسکن دارید یک اسکنر جمع و جور انتخاب کنید.
  • بودجه: قیمت اسکنرها بر اساس ویژگی‌های مرحله ۳ متفاوت است. مدلی را انتخاب کنید که متناسب با نیاز شما باشد تا تناسب با بودجه و نیازهای واقعی تان داشته باشد. ( × هزینه اضافه برای ویژگی‌های جذابی که هیچ نیازی به آنها پیدا نمی‌کنید؛ نکنید ×)

۵- نظر کاربران دیگر را بخوانید

  • کامنت های مشتریان آنلاین را بخوانید: ببینید سایر کاربران با مدل های اسکنر خاص چه تجربه ای دارند.
  • شهرت برند را در نظر بگیرید: برندهای معتبر دنیای اسکنرها مثل ایویژن، کنون، فوجیتسو، اچ پی، کداک، پلاستک و …. را انتخاب کنید تا علاوه بر کیفیت، از پشتیبانی خوبی که معمولا برندها دارند هم استفاده کنید و برای تعمیرات هم در آینده به مشکل عدم تامین قطعه بر نخورید.

طرز کار با اسکنر

کار با اسکنر 6750

پروسه اسکن با اسکنر نسبتاً ساده است، اما جزئیات مراحل ممکن است بسته به مدل اسکنر و نرم افزار شما کمی متفاوت باشد.  اینجا یک راهنمای کلی برای شروع آورده شده است:

آماده سازی اسکنر

مطالب خود را جمع آوری کنید: سند، عکس یا شیئی را که می‌خواهید اسکن کنید آماده کنید. مطمئن شوید که اسکنر به درستی به رایانه شما متصل شده و روشن است!
نرم افزار اسکنر: اکثر اسکنرها دارای نرم افزار همراه برای کنترل عملکردهای اسکن و مدیریت فایل های اسکن شده هستند. نرم افزار اسکنرتان را که از قبل نصب کرده اید در کامپیوتر خود پیدا کرده و راه اندازی کنید.
اسناد را روی قسمت شیشه ای اسکنر بگذارید (اسکنر تخت): اگر از یک اسکنر تخت استفاده می‌کنید، درب اسکنر را با دقت بالا ببرید و سند خود را به صورت رو به پایین روی صفحه شیشه‌ای قرار دهید و آن را با راهنماهای گوشه (معمولاً با فلش مشخص شده) تراز کنید و درب را به آرامی ببندید.
اسناد را در قسمت سینی قرار دهید  (اسکنر شیت فد): اگر اسکنرهای فیدر دار دارید، صفحات مچاله شده را صاف کنید و مطمئن شوید که منگنه‌، گیره‌های کاغذ یا قسمت‌های چسبناک روی برگه ها ندارید. سینی ورودی ADF را باز کنید و اسناد را یکی یکی با دقت وارد کنید و مطمئن شوید که مستقیم وارد می‌شوند.

تنظیمات اسکن

انتخاب حالت اسکن: نرم افزار اسکنر ممکن است گزینه های مختلفی را برای حالت اسکن ارائه دهد. بر اساس نیاز خود حالت مناسب را انتخاب کنید. گزینه‌های رایج عبارتند از:
رنگ: اسناد یا عکس‌ها را به صورت تمام رنگی اسکن می‌کند.
مقیاس خاکستری: برای اسناد سیاه و سفید که در آن رنگی بودن اسکن ضروری نیست مناسب است.
سیاه و سفید: شبیه به مقیاس خاکستری اما با کنتراست واضح‌تر بین مناطق سیاه و سفید.
متن: اسکن اسناد مبتنی بر متن را بهینه می‌کند، وضوح را بهبود می بخشد و اندازه فایل را کاهش می دهد.
تنظیم وضوح (DPI): وضوح بالاتر (DPI) اسکن های واضح تر اما اندازه فایل بزرگتر ایجاد می‌کند. وضوح مناسب برای نیازهای خود را انتخاب کنید (۳۰۰DPI برای اسناد معمولی، ۶۰۰DPI برای جزئیات واضح، ۱۲۰۰ + DPI برای مصارف حرفه ای).
ناحیه اسکن (در صورت وجود): برخی از نرم افزارها به شما امکان می دهند ناحیه خاصی را که می خواهید اسکن کنید، مشخص کنید، این ویژگی برای اسکن کردن بخش‌های خاصی از یک سند مفید است.
گزینه‌های دیگر:  نرم‌افزار اسکنر ممکن است گزینه‌های دیگری مانند deskewing خودکار (صاف کردن اسکن‌های اریب یا کج) یا اسکن دورو (اسکن هر دو طرف سند) را ارائه دهد. این گزینه ها را در صورت نیاز تنظیم و بکار ببرید.

بهترین اسکنر؟

بهترین اسکنر وجود ندارد! در واقع فقط باتوجه به بودجه و محدوده نیازها و انتظاراتی که شما از یک اسکنر دارید؛ بهترین اسکنر برای شما بله وجود دارد.

پیشنهاد ما این است که بخش چک لیست که بالا توضیح دادیم را بررسی کنید. قطعا بهترین گزینه تان را پیدا خواهید کرد. البته در هر دسته بندی از انواع اسکنرها بین برندهای مختلف برخی برتری هایی وجود دارد که طبق تجربه فروش و بازخوردی که سالها از مشتریان خود گرفته‌ایم، در بخش بعدی خدمتتان معرفی می‌کنیم:

پر فروش ترین اسکنرهای پیشرو گستر

بهترین اسکنر اداری

در ادارات معمولا با حجم کاری بالا رو به رو هستیم و همچنین تنوع اسنادی که نیاز به اسکن دارند. پس بهترین گزینه اسکنرهای فیدر دار هستند و اگر بودجه تان اجاره میداد، اسکنر های فلت و فیدر ایده آل ترین انتخاب است. چرا که علاوه بر داشتن سینی و تغذیه خودکار برای اسکن های تعداد بالا؛ با بهره گیری از قسمت تخت آن می‌توانید مدارک شناسایی و بانکی و … را هم روی قسمت فلت یا شیشه ای قرار داده و اسکن کنید.

پیشنهاد همیشگی ما در پیشرو گستر به مشتریان برای مصارف اداری اسکنرهای زیر است که از فروشگاه خودمان هم با بهترین قیمت بازار قابل تهیه هستند:

بهترین اسکنر خانگی

تقریبا برای یک اسکنر با مصارف خانگی، سرعت پارامتر خیلی دارای اولویتی نیست. بلکه مهمتر ابعاد مناسب و امکان اسنادی ست که بیشتر در خانه نیاز به اسکن دارند از قبیل مدارک و … پس اسکنرهای تخت گزینه خوبی به نظر می‌آیند. البته به جز حالاتی  که اسکن حرفه ای با رزولوشن خیلی بالا لازم داشته باشید. ما کاربر خانگی را برای مصارف معمولی و عادی فرض کردیم (مثلا اگر عکاس یا نقاش باشید و رزولوشن اسکن خیلی مهم شود خب قضیه فرق میکند.)

پیشنهادی ما در پیشرو گستر به کاربران خانگی اسکنر می‌کنیم اسکنرهای زیر است که از فروشگاه با بهترین قیمت بازار قابل تهیه هستند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *